keskiviikko 3. elokuuta 2011

Tunnaria

Råtalle olen tehnyt takapihalla tunnaria niin, että ole itse ollut lähellä kapuloita, pysäyttänyt sen "nätisti"-käskyllä ja syötellyt muutaman namin, niin että koiralla on aikaa rauhoittua. Sitten olen päästänyt kapuloille. Toissapäivänä kaksi ekaa toistoa oli rauhallisia, mutta kolmannelle Råtta nousi kehuista niin, että alkoi nostella kapuloita. Siitä huomautus ja uusi toisto, joka onnistui.

Eilen aloitin yhden piilotetun hakemisella, sitten edellä selostetun kaavan mukaisia toistoja. Ja kaikki toistot olivat rauhallisia ja hallittuja!

Tänään sana kaava kuin eilen. Kaksi ekaa hyviä ja rauhallisia. Sitten siirsin kapulat kokeilumielessä pois nurmikolta kivetyksele, mikä heti kohotti Råtan fiiliksiä ja se nosteli kapuloita. Huomatus ja ei palkkaa. Uusi yritys ja perään kaksi onnistunutta maltillista suoritusta.

"Kyllä meikä hanskaa nämä hommat!" tuumii Råtta.

Repo on treenaillut seuraamista: imutusta ja oikean paikan hakua itse sekä hyppyä. Tiltua ja Mollia olen aktivoinut opettamalla Mollille uusiksi sivulletuloa ja metallinoutoa. Tiltu on uutena juttuna peruutellut pitkin pihaa ja tehnyt myös tunnaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti