sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Viikon saldo

Tämä viikon treenit alkoivat maanantain Revon osalta Jennin tokoissa Activella. Tehtiin paikallaoloja, seuraamisen pysähdyksiä, kaukoja ja ohjattua. Torstaina koko porukka pääsi aktivoitumaan hallille. Råtta teki ruutua ilman kosketusalustaa niin, että kävin taputtamassa ruudussa oikeaa paikkaa. Hyvin sujui! Lisäksi Råtta teki jättäviä, tuunnaria ja luoksetuloja. Repo teki seuraamista, liikkeestä istumista, kaukoja ja luoksetuloja. Mummot eli Molli ja Tiltu tekivät merkkiä, ruutua, tunnaria ja noutoa. Perjantai Råtan agitreenit jäivät väliin, kun emäntä oli aivan poikki työviikon jälkeen. Väsyneenä ohajuskuvioista ei tahdo tulla mitään.
Repo
Lauantaina käytiin meren jäällä juoksentelemassa bortsu- ja kelpieseurassa. Mollilta lähti autossa jalat alta! Se hyppäsi autoon ja jalat alkoivat tärisemään ja se lyyhistyi. Molli olisi todennäköisesti kaatunut kylellen, ellei se olisi nojannut takapenkkiin. Jäällä se oksensi kerran, mutta oli muuten ihan normaali ja leikki Revon ja muun seurueen kanssa. Lasissa alkaa kohta olla kymmenen vuotta ja on välillä vaikea muistaa, että se on korkea ikä noin kookkalle koiralle! Pitää tarkkailla muoria ja käyttää Tiltun kanssa "vuosihuollossa" eläinlääkärissä!
Molli
Launtaina Revolla oli P-P:n tokoringin treenit. Treenit aloitettiin paikallaistumisella, missä se nuuhki lattiaa, kun vieressä olevaa koiraa käytiin palkkaamassa. Ohjattua tein ensin avustettuna kahdella kupilla ja sitten kolmella kapulalla. Ekan kerran merkille vietäessä se tahtoo kääntyä vinoon kytätessään kuppeja. Toisella toistolla se ei pysyt katsekontaktissa ja yrittikin väärään suuntaan. Pysähtyi kuitenkin käskystä ja lähti oikeaan suuntaan. Kapuloilla toistot sujuivat hyvin. Tunnari tehtii liikkeenomaisesti ja se sujui hyvin. Kaukoissa laitoin sivuille siivekkeet. Sain vinkiksi seurata häntää, jos se heiluu, ei kannata antaa käskyä, kun silloin Revolla on liikan kivaa. Toinen juttu oli makupala reilusti vasempaan, mikä auttoi vasemmalle kääntymisen vähentämiseen.
Repo
Tänään koko lauma pääsi hallille kaiman & briardi Variksen seuraan. Tiltu ja Molli tekivät merkkiä ja ruutua. Råtta teki yhden ruudun kosketusalustalla ja pari ilman. Napakoita suorituksia. Lisäksi Råtta teki tunnaria, missä ensimmäisellä toistolla nosti ensi viereisen kapulan ennen omaa. Kaksi seuraavat menivär nappiin. Loppuun Råtta teki vielä maltillista seuraamista ja luoksetuloja. Repo teki pari loistavaa tunnaria ja parissa erässä naksuteltuna seuraamista niin, että pylly pysyy suorassa. Tässä naksaus tuli, kun takapuoli suoristui ja pysyi pätkän verran suorassa. Kaukoihin en saanut rauhalista mielentilaa päälle, joten jätin niiden treenaamisen toiseen kertaan.
Molli
Tiltu
Tilasin Råtalle & Tiltulle vinttikoirien korkeakauluksiset fleece & tekninenkangas yhdistelmä pusakat takkien alle. Råtta esittelee tässä omaansa:
Råtta
Råtta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti